Memiş: Birlik ve Beraberliğimiz İçin Evet Diyeceğiz
13 Nisan 2017, Perşembe

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çanakkale ruhunun birlik ve beraberliğimizin çimentosu olduğunu, bu ruhla şehit olarak vatanı düşmana teslim etmeyen ecdadın torunları olarak, birlik ve beraberlik için 16 Nisan’da Evet diyeceklerini söyledi.

Memiş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Himmet Bayar ve Abdülaziz Aslan’la birlikte, Hakkari’deki Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet programına katıldı. Burada konuşan Memiş, millet olarak en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu belirterek, millet iradesi ve kardeşlik hukukunun kalıcı olması için cumhurbaşkanlığı sistemini desteklediklerini ifade etti. Türkiye üzerinde hain planlar kuranların hepsinin ‘hayır’ dediğine dikkat çeken Memiş, “Bizler, bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlere inat ‘evet’ diyeceğiz. 15 Temmuz’da darbeye karşı milletçe hayır dedik. Darbecilere teslim etmediğimiz ülkemiz ve geleceğimizi korumak, irademizi kalıcı biçimde hakim kılmak için 16 Nisan’da da ‘evet’ diyeceğiz. Bu ülkeyi içimizdeki ve dışımızdaki hainlere teslim etmeyeceğiz. Diz çöktürmek isteyenlere inat, şahlanışımızı sürdürecek, Türkiye için dua edenlere umut olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE RUHUNU TAŞIYORUZ

Milletimizin ülkesine yan bakanlara, işgal etmek isteyenlere her zaman birlik ve beraberlikle omuz omuza mücadele ettiğini hatırlatan Memiş, Çanakkale’de birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunları olarak, bir ve beraber olarak nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermediklerini kaydetti. Necmettin Erbakan’ın, “Eğer mesele bir gün Suriye olursa, bilin ki hedef Türkiye’dir” sözünü hatırlatan Memiş, Türkiye’nin Suriye’deki gelişmelere kayıtsız kalamayacağını belirtti. Suriye üzerinden Türkiye’ye karşı oyun kurulduğunu söyleyen Memiş, “Irak’ta yaptıklarını Suriye’de yapmak, sonra aynı planı Türkiye’de hayata geçirmek istiyorlar. Ancak Türkiye buna izin vermeyecektir. Sınır güvenliğini de sağlayacaktır, sınırın ötesinden kendi birlik ve beraberliğine kast eden hainlere karşı da mücadele edecektir.” dedi.

Türkiye’yi bölmek isteyenlerin milletimizin içine sürekli nifaklar sokarak, hain planlar uygulayarak amaçlarına ulaşmaya çalıştığını söyleyen Metin Memiş, “Milletimiz bu oyunlara gelmedi, gelmeyecek de. Bizler birlik ve beraberliğimizi kadim medeniyet değerlerimizden, Mevlana’dan, Yunus Emre’den, Hacı Bektaş-ı Veli’den, Ahmed-i Hani’den alıyoruz. Memur-Sen olarak biz de bu değerlerden besleniyoruz. Biz; Yunus’taki sevgi, Mevlana’daki gel, Hacı Bektaş-ı Veli’deki, ‘bir olalım, iri olalım, diri olalım’, Çanakkale’de omuz omuza yatanların kardeşliğiyiz. Bu milletin çimentosuyuz. Kimse bizi aramıza soktuğu ayrık otları aracılığıyla bölemeyecektir. Hep birlikte her türlü terör örgütüne karşı mücadele edecek, onlara göz açtırmayacağız” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ İÇİN EVET DİYECEĞİZ

16 Nisan referandumuna sayılı günler kaldığını söyleyen Memiş, birlik ve beraberliğimiz için, istikrar için, büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin bu yükselişinin devamı için ‘evet’ diyeceklerini hatırlatan Memiş, cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkede istikrar sağlayacağını ifade etti. Karar verme süreçlerini hızlandıracak, yürütmenin yetkilerinin daha etkin kullanılmasını sağlayacak bir değişiklikten kimsenin korkmaması gerektiğini belirten Memiş, daha sonra şunları söyledi: “Evet, demek dünya beşten büyüktür iradesine sahip çıkmaktır. Evet demek, yargı bağımsızlığının yasal güvence altına alınması demektir. Evet, demek gençlerimize güvenmektir.  Evet demek, cumhurbaşkanı seçemeyen Meclis, cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclise hayır demektir. Evet demek, istikrar demektir. Evet demek, istiklal ve istikbale sahip çıkmak demektir.”

SENDİKACILIKTA VESAYETE SON VERDİK

Memur-Sen olarak sendikacılığı ücret boyutuna hapseden anlayışta olmadıklarını söyleyen Memiş, sorunlardan beslenmek yerine, çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını belirtti. Kendi ideolojik saplantılarını sendikacılık olarak sunanların emek ve ekmek üzerindeki egemenliğine son verdiklerini söyleyen Memiş, milletten yana, kamu görevlilerinden yana, dünya mazlumlarından yana bir duruş sergilediklerini kaydetti. Kamu görevlileri için, diğer sendikaların akıllarına bile getiremedikleri kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Memiş, milli duruşla da sendikacılıkta vesayete son verdiklerini dile getirdi.

MEMİŞ, ZİYARETLERDE BULUNDU

Metin Memiş, Hakkari’de bazı ziyaretlerde de bulundu. İlk olarak Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ı ziyaret eden Memiş, daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara ve Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreteri Dt. Hakan Türk ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici’yi ziyaret etti. Memiş ayrıca, Yüksekova Devlet Hastanesi’ni de ziyaret ederek, sağlık çalışanları ile görüştü. Burada, Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet dediklerini hatırlatan Memiş, sağlık çalışanlarını Memur-Sen’e davet etti ve üye çalışması yaptı.




PAYLAŞ :