Memiş: Milletimiz Kaderini Kendisi Belirleyecek
08 Nisan 2017, Cumartesi

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, milletimizin üzerine giydirilen gömleğin dar geldiğini, artık milletin kendi kaderini kendisinin belirleyeceğini söyledi. Memiş, Cumhurbaşkanının halkın seçmesi ile bu yönde ilk adımın atıldığını belirterek, referandumla da bunun kalıcı hale geleceğini ifade etti.

Türkiye genelinde, “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” olarak gerçekleştirilen program Tokat’ta, Metin Memiş, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Tokat Milletvekili Celil Göçer, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Burada konuşan Metin Memiş, vesayet odaklarının mevzilerini kaybetmeme, millet üzerindeki egemenliklerini koruma adına son çırpınışlarını gerçekleştirdiğini belirterek, “Milletimiz, kendi iradesine sahip çıkmak istedikçe her seferinde bir şer odağı ile vesayet kurmaya çalıştılar. Darbeler yapmak istediler. Ancak, her seferinde başarısız oldular. Cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclisten, cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geldik. Artık kimse bu millete gömlek biçemeyecek. Çünkü onların vesayet gömlekleri millete dar geliyor. Milletimiz iradesine sahip çıkıyor, çıkacak.” Şeklinde konuştu. 15 Temmuz darbesine Çanakkale ruhuyla karşı konulduğunu söyleyen Memiş, darbecilerin hayatında görmediği dersleri 15 Temmuz gecesi aldığını kaydetti. Milletimizin yazdığı destanla, ülkesine, iradesine, geleceğine sahip çıktığını belirten Memiş, umudunu Türkiye’ye bağlamış ülkelerin de o gece Türkiye için dua ettiklerini ifade etti.

VESAYET GÖMLEĞİ DİKEMEYECEKLER

93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 65 hükümet değiştiğini, bir hükümetin ömrünün ortalama bir buçuk yıl olduğunu söyleyen Memiş, “ABD 240 yıllık tarihinde 45. Başkanını seçti. Güçlendirilmiş Cumhurbaşkanlığı sistemi Amerika’ya, Avrupa’ya, Güney Kore’ye uyuyor nasıl oluyorsa, Türkiye’ye uymuyormuş. Aslında bize; ’biz size bir gömlek biçeriz, bu gömleği biz dikeriz, siz de bizim diktiğimiz gömleği giymek zorundasınız’ diyorlar. Ama artık bu gömlek bu millete dar geliyor. Artık bu millet kendi kaderini kendisi belirleyecek.” şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Memiş, emperyalist güçlerin kendi menfaatleri uğruna dünyayı yaşanmaz hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bunun örneklerinden birinin Suriye olduğunu söyleyen Memiş, “Rahmet Erbakan bize, “Eğer mesele bir gün Suriye olursa, hedef Türkiye’dir” demişti. Türkiye kendi güvenliği ve geleceği için Suriye’de aktif rol almak, sınır güvenliğini sağlamak zorunda. Birileri de bundan rahatsız” dedi. Kimyasal saldırı ile insanların canice katledilmesini de eleştiren Memiş, uluslararası örgütlerden ve insanlığın vicdanından daha büyük tepki ve müeyyideler gelmesi gerektiğini ifade etti.

Referandum sonrası kabul edilecek anayasa değişikliği ile kendi siyasi istikrarını sağlayacak Türkiye’nin ekonomik istikrarı da yakalamanın yanı sıra, dış politikada da güçleneceğini söyleyen Memiş, “Büyük, güçlü ve lider bir Türkiye için referandum sürecinde aktif rol aldık. Milletimizi ve kamu görevlilerimizi ‘evet’ demeye çağırıyoruz.” dedi.

BUDAK: ÇAĞI KURTARMANIN EYLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ise konuşmasında, Memur-Sen’in kuruluş ilkeleri, gelecek vizyonu ve hedefleri doğrultusunda bir politika izlediğini söyledi. Vesayetle mücadele etmenin, vesayeti deşifre etmenin, darbelere ve darbecilere ‘dur’ demenin Memur-Sen’in ruhunda olduğunu söyleyen Budak, “Sendikacılığı, ‘çağı kurtarmanın eylemi’ olarak gören güzel adamların kurduğu bir konfederasyon olarak, kadim medeniyet değerlerimize bağlı bir sendikacılık yapıyoruz. Sendikacılığı ücret boyutuna hapsetmedik. Ancak, bazılarının talep etmeyi akıllarına getiremedikleri konuları da kazanıma dönüştürdük. Kamu görevlilerimiz, milletimiz, ülkemiz ve dünya mazlumları adına sendikacılık yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyada yaşanan gelişmelere bakıldığında yeni bir dünya kurulduğunu gördüklerini söyleyen Budak, Türkiye’nin geçen yüzyılda kaybettiklerini bu yüzyılda kazanmak için çalıştığını ifade etti. “Bu dünyada Türkiye onurlu bir şekilde var olacaksa değişim ve dönüşüm yaşamak zorunda” diyen Budak, vesayetçilerin de bu direnişe karşı ayak dirediğini kaydetti.

Memur-Sen olarak büyük ve lider ülke Türkiye idealine destek olduklarını söyleyen Budak, “Bir ile başladığımız mücadelemize burun kıvıranlar ‘bir gülle bahar olmaz’ diyorlardı. Fakat asla şevkimiz kırılmadı, çalıştık çabaladık, ter akıttık;  Birlerden, on binlere, yüzbinlere, milyona ulaştık. Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız “bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz.

Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ve 4 komisyonumuz ile heyecanımızı hiç yitirmeden heybeti ve bereketi büyüttük. Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduk.” dedi.

GÖÇER: MEMUR-SEN, MİLLETTEN YANA OLDU

Programda konuşan Milletvekili Celil Göçer, Memur-Sen’in her zaman millet iradesi ve egemenliğinden yana olduğunu belirterek, referandum sürecindeki bu tavrından dolayı da teşekkür etti. Darbecilere ve vesayet odaklarına karşı mücadelede millet egemenliğinin yüceltilmesinin önemine dikkat çeken Göçer, yeni sistemle Türkiye’nin sorunlarından kurtularak siyasi istikrarı kalıcı hale getireceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da yaptığı selamlama konuşmasında, millet iradesinin kalıcı olması için yapılan değişikliği milletin bildiğini, iradesini de bu yönde sandığa yansıtacağına olan inancını dile getirdi.

 

MANTAR: EMEĞİN ÜZERİNDEKİ VESAYETİ KALDIRDIK

Memur- Sen İl Temsilcisi Suat Mantar da konuşmasında, millet iradesine sahip çıkan, kamu görevlileri için kazanımlar elde eden bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını ifade etti. Memur-Sen’in en büyük emek örgütü olduğunu söyleyen Mantar, “Emeğin üzerindeki vesayeti kaldırdık. İdeolojik dayatmaların sendikal anlayış gibi sunulmasına izin vermedik. Millet adına, kamu görevlileri adına sendikacılık yapan anlayışı hakim kıldık” dedi.

ZİYARETLERDE BULUNULDU

Metin Memiş, Tokat programı kapsamında bir dizi ziyaretlerde de bulundu. Tokat Merkez ve Zile ilçesinde temsilci ve üyelerle bir araya gelen Memiş, Turhal Sosyal Hizmetler Merkezi'ni de ziyaret etti.




PAYLAŞ :